Masło z nerkowców jest bardzo delikatne

Uwielbiam orzechy w każdej odmianie i postaci. Zawierają one mnóstwo wartości odżywczych pozytywnie wpływających na nasz organizm. Szczególnie upodobałam sobie w ostatnim czasie nerkowce. Towarzyszą mi one jako przekąska oraz jako element mojego śniadania. Udało mi się zakupić przepyszne masło właśnie z tych orzechów.

Zdrowe masło z nerkowca

eko masło z nerkowcówPamiętam, że od dziecka zajadałam się orzechami i nie minęło mi to zamiłowanie do dziś. Od kiedy bardziej interesuje się zdrowym żywieniem zdobyłam sporo wiedzy na temat bardzo pozytywnych właściwości, jakie mają orzechy. Kupuje więc je w każdej postaci, a w ostatnim czasie w ogromnych ilościach zjadam nerkowce- jako chrupiącą przekąskę oraz jako masło. Bardzo zasmakowało mi znalezione na jednych zakupach eko masło z nerkowców, będące chyba najbardziej delikatnym i aksamitnym kremem, jaki kiedykolwiek zdarzyło mi się jeść. Czasami, nie mogąc się oprzeć, wyjadam masło łyżeczkami prosto ze słoiczka. Jednak najczęściej służy ono do smarowania chleba lub wafli. Mojej dzieci uwielbiają zwykłe wafle przekładane masłem orzechowym. Daje im je często, zdając sobie sprawę z tego, że jest to zdrowa alternatywa dla innych słodyczy. Kiedyś unikałam ekologicznych, zdrowych produktów głównie ze względu na cenę. Obecnie uznałam, że nasze zdrowie nie ma ceny. I lepiej wydać trochę więcej, niż potem wydawać ogromne sumy w aptece do końca życia. Masło z nerkowców zamawiam zazwyczaj przez Internet.

Orzechy są niezwykle bogatym w witaminy i inne składniki odżywcze produktem. Ze wszystkich odmian najbardziej w ostatnim czasie polubiłam nerkowce. Oprócz całych orzechów, które podjadam jako przekąskę, szczególnie upodobałam sobie ekologiczne masło z orzechów nerkowca, najbardziej aksamitne jakie kiedykolwiek jadłam.